Svidnícka odevná firma nahlásila hromadné prepúšťanie 70 zamestnacov

08.12.2009 Svidník

Svidník 8. decembra (TASR) – V okrese Svidník od nového roka pravdepodobne pribudnú ďalší nezamestnaní.
Na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Bardejove, pod ktorý spadá aj tento región, nahlásila hromadné prepúšťanie 70 pracovníkov svidnícka odevná firma. TASR to dnes potvrdila hovorkyňa bardejovského úradu práce Marcela Čechová, s tým, že zamestnávateľ si neželá zverejniť obchodné meno spoločnosti.
O prácu by mali prísť prevažne ženy, presnú špecifikáciu profesií, ktoré by mali byť zrušené, zatiaľ úrad nemá k dispozícii. Výpovede chce zamestnávateľ doručovať ešte do konca tohto roka. Jednotlivé pracovné pomery by sa po uplynutí výpovednej doby mali skončiť vo februári, prípadne v marci. Hovorkyňa spresnila, že spoločnosť ako dôvod uvádza zlú ekonomickú situáciu spôsobenú súčasnou hospodárskou a finančnou krízou.
\"V pondelok sa pracovníci ÚPSVaR stretli s vedením firmy, kde im prezentovali možnosti aktívnej politiky trhu práce a ponúkli pomoc pri riešení situácie tak, aby sa prepúšťanie dotklo čo najmenšieho počtu ľudí, \" konštatovala Čechová a dodala, že v tejto súvislosti sa uskutoční ďalšie rokovanie.
Na základe predbežných štatistických údajov, by podľa Čechovej, disponibilná miera nezamestnanosti k 30. novembru v okrese Svidník mohla dosiahnuť hranicu 21,5 %. Úrad práce v tomto regióne registroval v uplynulom mesiaci len 14 voľných pracovných miest.
 

Vyberte región